Culturile care sunt plantate prea aproape unele de altele sunt mult mai predispuse la boli, deoarece aerul nu poate circula liber printre ele, permițând fungilor să se instaleze. Puțină atenție în stadiul de transplantare sau rărire va conta mult în producerea de plante sănătoase.

Distanțele recomandate pentru plantarea legumelor:
  • Roșii 60 cm
  • Castraveți 60 cm
  • Vinete 60 cm
  • Ardei 45 – 60 cm
  • Sparanghel 30-38 cm
  • Broccoli 60 cm
  • Varză de Bruxelles 50-75 cm
  • Varză 30-50 cm
  • Conopidă 50-75 cm
  • Varză kale 60 cm
  • Telină de rădăcină 30-38 cm
  • Țelină de frunze 23-30 cm
  • Dovlecei 60 cm
  • Dovleci 90-180cm
  • Anghinare 75 cm
  • Topinambur 30 cm
  • Usturoi 15 cm
  • Praz 15 cm
  • Ceapă 10 cm
  • Hașmă 15-18 cm
  • Cartofi 30-38 cm
  • Rubarbă 75-90 cm
  • Fasole cățărătoare 25-30 cm
  • Porumb 30 cm
Distanțele recomandate pentru răritul legumelor:
  • Sfeclă – 7 – 10 cm
  • Sfeclă mangold – 30 cm
  • Bob – 23 cm
  • Mazăre – 5 cm
  • Fasole cățărătoare 25-30cm
  • Fasole pitică – 20 cm
  • Morcovi – 7 cm
  • Pătrunjel – 15 cm
  • Păstârnac – 15-20cm
  • Fenicul – 25 cm
  • Gulie – 20 cm
  • Salata – 23 cm
  • Spanac – 15 cm
  • Ridichi – 2-5 cm
  • Ceapă verde de primăvară – 5 cm
  • Scorțonera – 15 cm
  • Napi suedezi (napi galbeni) – 30 cm
  • Napi – 15 cm