gradinarai.ro este un site dedicat gradinăritului bio. Vei găsi aici sfaturi utile legate de cultivarea propriilor legume și fructe, de îngrijirea plantelor de balcon și apartament, sfaturi legate de întreținerea livezii, a gazonului, amenajări peisagistice etc.

Astăzi e cool să cultivi orice petec de pământ și să te hrănești sănătos cu alimentele pe care tu singur ți le produci. E ceva ce bunicii noștri știau să facă, iar noi trebuie s-o ducem la un alt nivel profitând de invențiile epocii în care trăim. Producându-ți propria hrană, îți produci propria vindecare, îți construiești propria fericire și mulțumire, îți descoperi adevărata menire.

Cel mai dificil însă e schimbarea vechilor mentalități. Grădinăritul tradițional nu mai corespunde cu noul nostru mod de viață și cu cerințele pe care le avem. În condițiile climaterice din ultimii ani, pare o muncă de Sisif să cultivi ecologic, și totuși acest tip de agricultură e posibil, dacă cunoaștem puțină informație și aplicăm niște principii simple. Trebuie să înțelegem că nu există buruieni și dăunători și că orice lucru au vietate își are rostul ei, a fost creată cu un scop, iar intervenția noastră poate perturba serios mediul în care trăim.

Bine ai venit în Grădina Rai!